Cine nu își dorește o mașină curată…? Curățarea sau detailingul cu aburi este o soluție nouă pe piața din România care vine să propună o abordare nouă asupra întreținerii mașinii din punctul de vedere al curățeniei.
Soluția vine pe piața din România într-un moment în care curentul care vizează grija față de mediul înconjurător și principiile ecologiei devin din ce în ce mai pregnante. În același timp, viața urbană activă nu mai permite șoferilor să stea la cozile care se formează la spălătoriile auto tradiționale, cât și la cele self service. În acest context, curățarea cu aburi vine într-un moment potrivit, propunând atât o economie de timp, cât și o alternativă mai prietenoasă cu mediul pentru spălarea mașinii atât la interior, cât și la exterior.
De ce detailingul auto cu aburi este o soluție ecologică?
O spălătorie clasică sau în cadrul uneia self-service se folosesc detergenți care conțin o serie de elemente chimice care ajung în canalizare odată cu apa uzată. Dacă acestea nu sunt gestionate corect apa contaminată cu elementele chimice din detergenți poate ajunge să contamineze, la rândul ei, apele de pe rețea sau apele în care este deversată. Orice element chimic care ajunge în apele uzate poate genera un impact negativ asupra mediului în care ajunge.
Potențialul de risc de poluare a apei este un aspect care favorizează detailingul cu aburi, dar nu este singurul. Un alt aspect ține de gestionarea mai eficientă a resurselor, printr-o utilizare rațională. În timp ce pentru o spălare normală într-o spălătorie auto tradițională consumul de apă depășește 100 de litri, detailingul cu aburi se face cu doar 6 litri, în condițiile unor timpi de curățare similari. Pentru o curățare completă cu aburi este nevoie de 45 de minute.
Prin promovarea acestei soluții de curățare cu aburi pentru autovehicule și nu numai, ne propunem să contribuim la o orientare a șoferilor și a companiilor care dețin flote auto către soluții sustenabile de întreținere a autovehiculelor pe care le exploatează. Consumul redus de apă și utilizarea unor produse de curățare organice, prietenoase cu mediul, permit evitarea impactului negativ prin oferirea către clientul final a unui serviciu sustenabil și de calitate.